Martyna Oborska-Kłos

Jest dietetykiem klinicznym, absolwentką Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku. W trakcie 5-letnich studiów uzyskała obszerną wiedzę z zakresu dietoterapii otyłości, chorób dietozależnych, psychodietetyki oraz współpracy z pacjentami klinicznymi.


Pracę licencjacką poświęciła zgłębianiu tematu otyłości, natomiast praca magisterska została poświęcona badaniom obejmującym grupę osób trenujących.

W trakcie trwania studiów uczestniczyła w licznych szkoleniach mających na celu poszerzanie wiedzy oraz poznawanie najnowszych zaleceń, metod leczenia poszczególnych jednostek chorobowych. Jej zdaniem, w obecnych czasach, bardzo ważne jest by na bieżąco śledzić nowości związane z dietetyką.

Dietetyka jest dla niej nie tylko wyuczonym zawodem, ale również pasją i zainteresowaniem. W wolnych chwilach zgłębia jej tajniki nie tylko teoretyczne, ale również praktyczne -eksperymentując w kuchni.

Uważa, że zmiana stylu życia, w tym nawyków żywieniowych jest tanią i prostą receptą na zdrowie i długowieczność. Co i jak jemy ma bezpośredni wpływ na nasz organizm.


Prawidłowe odżywienie to również odporność na choroby zakaźne, zapobieganie chorobom układu sercowo-naczyniowego i cukrzycy, a w konsekwencji spowolnienie procesu starzenia.

 
Nasza strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem